Категорично не можна вірити: Експерти розвіяли найпопулярніші міфи про виживання

Фільми та книги нам часто демонструють героїв, які виживають в екстремальних умовах завдяки якимось особливим знанням. Однак частина з них є вигадкою і вірити їм не можна, це може бути небезпечно для життя.

Які міфи на виживання насправді є вигадкою і ними абсолютно не можна користуватися в реальному житті, - передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

  • Мох росте на деревах з північної сторони

Це не так. Мох росте там, де багато вологи й в лісі це може бути південь, захід або схід. А ось на півночі він практично не росте. Якщо ви заблукали в лісі, то краще орієнтуватися по Полярній зірці.

  • Треба розтирати обморожені місця

Це дуже небезпечно насправді, оскільки після обмороження можна пошкодити судини тканин. При тривалому перебуванні на холоді є ризик обморозити вуха, ніс, пальці на руках і на ногах.

  • Відсмоктувати отруту при укусі змії

Вважається, що при укусі змії людину врятує тільки відсмоктування отрути з рани. Але це практично ніколи не допомагає, оскільки отрута швидко розноситься кров'ю по організму. А от бактерії, які можуть потрапити в рану, ще більше можуть погіршити стан потерпілого.

  • Прикидатися мертвим при зустрічі з ведмедем

Прикидатися мертвим при зустрічі з ведмедем безглуздо і небезпечно. Ведмідь почне досліджувати невідомий предмет на землі та може нанести серйозні рани. Найрозумніше, що може зробити людина – не робити різких рухів і відійти у безпечне місце. Також можна попередити зустріч з ним, – ідіть по лісі з гучним сміхом, співайте і шум може відлякати хижака.

  • Пити воду з рослин

Насправді це дуже небезпечно, через те, що рідина з багатьох рослин може виявитися отруйною. Або вона може бути небезпечною для людини.

  • Пошук їжі в лісі

Коли людина опиняється в лісі, то для неї найбільш важливим стає пошук їжі. Насправді без їжі людина може протягнути до шести тижнів, а без води всього сім днів. Тому, в першу чергу потрібно подбати про запаси води. Найпростіший спосіб – натягнути тент, щоб у ньому збиралася роса.

  • Вдарити акулу в ніс або очі

Удар акулі в ніс або в око зупинить хижака максимум на пару секунд, але хіба що від подиву. Під водою людина не здатна завдати настільки сильний удар, щоб відключити акулу. Під час зустрічі з акулою потрібно не панікувати, не робити зайвих рухів, не привертати її увагу і не провокувати агресію.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...