Катував братів по нещастю: СБУ затримала одного зі звільнених з полону громадян України

Оголошено про підозру українському громадянину, звільненому з ОРДЛО, якого СБУ викрила на катуванні співвітчизників.

Слідчі Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора оголосили про підозру звільненому у грудні 2019 року українському громадянину, викритому на катуванні співвітчизників під час утримання у так званій «ДНР». Про це йдеться у прес-релізі СБУ, передають Патріоти України.

Цей громадянин під час перебування у тюрмі так званого «МДБ ДНР» на території колишнього заводу «Ізоляція», що у Донецьку, добровільно вступив до складу вказаного незаконного збройного підрозділу. Спільно з іншими учасниками НЗФ він застосовував фізичне насильство та катував своїх же співгромадян, як цивільних осіб, так і полонених військовослужбовців Збройних Сил України, які утримувались у цій катівні.

Доказову базу зібрано у результаті проведених допитів потерпілих, а також завдяки злагодженій роботі прокурорів, слідчих та оперативних співробітників контррозвідки СБ України отримано докази вчинення ним особливо тяжких злочинів.

Співробітники СБ України під час проведення обшуку за місцем проживання зловмисника виявили та вилучили речі, предмети і документи, що підтверджують його участь у терористичній організації «ДНР», і будуть долучені справи.

Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених, ч. 1 ст. 438, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове слідство.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...