Кава за ціною зарплати та два види цукру: У мережі згадали ціни на продукти в СРСР (фото)

Згадати продукти можна різні...

У мережі згадали ціни на деякі продукти харчування в СРСР. Вартість цукру становила 90 копійок, а кави – 45 рублів за кілограм. Про це сказано в авторському блозі на "Яндекс.Дзен", передають Патріоти України.

Ціни на бакалію в СРСР

1. Цукор-пісок – 90-94 копійки

"За пошуком я знайшов, що він коштував 90 і 94 копійки. І на зображенні за такою ціною. Ну це, може, в упаковці. Я чудово запам'ятав, що цукор був двох видів. За 78 копійок і за 87 копійок за кг. Дзеркальні такі цифри. Мабуть, один був із буряка, біліший, а інший – з тростини, більш жовтий. Це на вагу продавали", – зазначив блогер.

2. Цукор-рафінад – 1 руб. 4 копійки.

3. Крупа гречана – 56 копійок.

"Щоправда, була дефіцитною. У нас привозили з військового містечка, хто там працював. У них постачання було інше. І гречка, і згущене молоко", – зазначається в блозі.

4. Борошно пшеничне – 46 копійок за кг.

5. Рис – 88 копійок.

6. Крупа манна – 55 копійок.

7. Рослинна олія – 1 руб. 70 коп. за літр.

8. Чай індійський – 95 копійок за пачку 100 грам.

9. Кава в зернах 45 руб. за кг.

"Згадати продукти можна різні. А ось скільки що коштувало, це вже важче. Тим паче, якщо сам не купував. Нас хіба що морозиво хвилювало та кіно. Ну й за хлібом з молоком мама посилала. А ще коли на перерві в школі за тістечками бігали, теж пам'ятаємо", – підсумував автор.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...