Кавою це важко назвати, або З чого складається популярний напій "три в одному"

В Україні експерти проаналізували інгредієнти розчинної кави "3 в 1" і дійшли до висновку, що вони є лише розчинними цукровими напоями.

"Більшість розчинної кави зазвичай виробляють із робусти, бо в ній більший вміст кофеїну, аніж в арабіці. У стіки кавових напоїв "3 в 1" рідко додають сублімовану каву, яка має кращі смакові властивості, аромат і є найдорожчою через технологію виробництва – каву дрібно перемелюють, заморожують з водою, а далі за допомогою спеціальних пристроїв відокремлюють від рідини", – повідомила керівник відділу тестувань Центру експертиз “Тест” Ніна Кільдій, передають Патріоти України з посиланням на Експрес.

За її словами, кофеїну в таких напоях небагато (0,1-0,3%) і він не надто збадьорить. У складі такого продукту на першому місці — цукор. "Він переважає і становить більше, аніж 50% вмісту стіка. Виробники таким чином збільшують масу та об’єм розсипчастого продукту. Окрім цукру, у складі таких стіків зазвичай можна знайти і підсолоджувачі – натуральні, як-от стевія (E-960) та штучні (Е-950), які у 100-200 разів солодші за цукор", – резюмувала Кільдій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...