"Кажуть, жити залишилося місяць": Легендарний італійський футболіст розкрив захворювання, яке ховав за пов'язкою на оці (фото)

Знаменитий у минулому капітан "Мілана", а нині тренер "Наполі" страждає на міастенію.

Колишній партнер українця Андрія Шевченка по "Мілану" Дженнаро Гаттузо, який у складі "россонері" двічі вигравав Лігу чемпіонів, зізнався, що страждає на серйозне аутоімунне захворювання. Як виявилося, саме з цієї причини 42-річний італієць Гаттузо на прізвисько "Хоробре серце", який очолює нині "Наполі", в останніх матчах керував командою з пов'язкою на оці, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

"У мене аутоімунне захворювання, міастенія, – розповів Газзузо Football Italia після вчорашньої нічиєї 1:1 з "Торіно". – Останні 12 днів я був сам не свій. Зараз я хочу сказати дітям, які вважають, що вони не гарні в дзеркалі: "Життя прекрасне, і ви повинні дивитися йому в обличчя без страху, не ховаючись"

"Я живий. Хоча до мене доходять чутки, що мені залишилося жити місяць. Але будьте впевнені, я не помираю. Я живу з цим захворюванням вже 10 років, і це втретє воно так сильно загострилося і вразило мене. Справа не тільки в тому, що маєш поганий вигляд, в цьому стані почуваєш себе виснаженим".

"Це був сильний удар. Але все налагодиться, око прийде в норму, і я буду ще красивішим""Знаю, що мої гравці переживали, бачачи мене таким, хоч я і приховував це останні кілька днів. Я так сильно боровся з самим собою. Мені було ніяково від думки про те, що люди бачать мене таким. Але це потрібно прийняти, в житті трапляються і гірші речі".

"Так, тільки такий божевільний, як я, може продовжувати працювати в такій ситуації. Але це моє життя. Коли я врешті-решт помру, хочу відправитися туди, де я жив – на футбольне поле", – додав Гаттузо.Слово "міастенія" означає безсилля, м'язову слабкість. Це патологічний процес, в основі якого відбувається самознищення клітин організму. Нормальна реакція імунітету змінює спрямованість і починає знищувати власні клітини замість чужорідних, що призводить до руйнування органів і тканин організму. При міастенії порушується діяльність очної, лицьової і жувальної мускулатури, рідше уражаються м'язи органів дихання. Характерні прояви: опущення нижньої повіки, порушення голосової функції, ковтання, жування.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...