"Казна-що": Лікарі показали, у чому працюють із інфікованими коронавірусом (відео)

За словами лікарки, це не вперше видають такі засоби захисту.

У відділенні гемодіалезу Миколаївської обласної лікарні медпрацівники поскаржилися, що отримали непридатні одноразові халати і захисні окуляри, які постачав МОЗ. В них лікарям доведеться працювати з інфікованими коронавірусом. Про це повідомила завідувачка центру нефрології та діалізу Тетяна Костиненко, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

За її словами, це не перші непридатні до використання засоби індивідуального захисту. На це раз їм видали будівельні окуляри і одноразовий халат. "А 4-5 годин гемодіалізу ви пробували відгарувати в цьому? Як ви думаєте, я можу захистити себе, медсестру цими окулярами. Я не знаю, для чого вони призначені, але тільки не для роботи з такими важкими хворими", - сказала Тетяна Костиненко, показуючи, що окуляри завеликі.

Раніше лікарка розповідала, що вони отримали непридатні захисні комбінезони. "Протичумні костюми - не годяться! Комбінезон "для лікаря-інфекціоніста" теж не годиться - просто звичайний поліетилен...", - написала Костиненко.

Як виявилось, окуляри та хірургичні халати лікарня не закуповувала, а отримала від Міністерства охорони здоров'я. "Це постачання МОЗ. У наказі № 2122 написано "захисні окуляри". Там не написано "медичні", "ковідні", а просто "захисні окуляри". І те, що нам поставили МОЗ, ми і можемо видати", - розповіла ТСН.ua заступниця головного лікаря Наталія Ткаченко.
Вона також вважає, що отримані комбінезони і халати не підходять. "Але якщо вони відповідають маркуванню, то що ми можемо придумати? Все, як прописано в наказі. Все відповідає. Тому не все так однозначно", - сказала Наталія.

Вона також додала, що лікарі усі різні і комусь окуляри можуть бути за розміром, а іншим завеликі чи замалі. Інші засоби індивідуального захисту - маски та комбінезони - в достатній кількості видаються кожному медпрацівнику.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...