Керівник МЗС України викликав "на килим" угорського посла

У Києва викликали здивування останні висловлювання міністра Сийярто в рамках міжнародної конференції з питань реформ в Україні в Торонто (Канада), які не відповідають рекомендаціям Венеціанської комісії та попереднім домовленостям.

Т.в.о. міністра закордонних справ України Єгор Божок запросив на бесіду посла Угорщини Іштвана Ійдярто в зв'язку висловлюваннями міністра закордонних справ Угорщини Петера Сийярто, які не відповідають попереднім домовленостям. "Під час бесіди т.в.о. міністра звернув увагу на те, що, незважаючи на всі зусилля української сторони, спрямовані на вирішення питань, які кидають тінь на дружній характер відносин між нашими державами, угорська сторона продовжує публічну риторику, яка викликає подив", - сказано в повідомленні МЗС України, поширеному прес-службою міністерства в четвер увечері, передають Патріоти України.

Божок підкреслив, що у Києва викликали здивування останні висловлювання міністра Сийярто в рамках міжнародної конференції з питань реформ в Україні в Торонто (Канада), які не відповідають рекомендаціям Венеціанської комісії та попереднім домовленостям. "Українська сторона виконала рекомендації Венеціанської комісії і пішла назустріч угорській стороні щодо імплементації закону України "Про освіту". У законі "Про забезпечення функціонування української мови як державної", прийнятому 25 квітня ц.р., враховано прохання угорської сторони про продовження перехідного періоду до 2023 року", - написали в МЗС України.

Т.в.о. голови МЗС Божок нагадав, що під час його візиту в травні 2019 року в Будапешт українська сторона ініційована розробку алгоритму врегулювання неконструктивних питань в українсько-угорських відносинах. Відповідь на пропозиції української сторони поки не отримано. "Українська сторона готова до конструктивного діалогу з вирішення питань порядку денного українсько-угорських відносин", - наголошується в повідомленні МЗС.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...

Медовий Спас, або Маковія: Церковні та народні традиції. Що не можна робити 1 серпня

четвер, 1 серпень 2024, 7:05

1 серпня за новоюоіпнським календарем українці святкують Медовий Спас, або Маковія. У цей день прийнято приходити в храм і дякувати Богові за врожай. У серпні бджолярі збирають мед, тому свято й отримало таку назву. . Цього дня починається Успенський п...