Керівника однієї з найбільших держкомпаній Китаю розстріляли за корупцію і двоєженство

Суддя, який виніс вирок, заявив, що загальна сума хабарів стала для країни найбільшою з моменту заснування Китайської Народної Республіки в 1949 році.

Лай Сяомін

У Китаї стратили колишнього голову ради директорів державної компанії з управління активами China Huarong Asset Management Co. Лай Сяоміня. Про це повідомляє видання Global Times, передають Патріоти України.
До смертної кари та конфіскації майна Лая засудили за корупцію, розкрадання бюджетних коштів, зловживання службовим становищем і двоєженство. Рішення по справі виніс 5 січня суд міста Тяньцзінь, пізніше Верховний народний суд КНР залишив вирок в силі.
Суд встановив, що обвинувачений безпосередньо або через посередників незаконно отримав грошей і активів приблизно на 1,79 млрд юанів ($ 277 млн). Йдеться про 22 епізоди хабарництва з 2008 по 2018 рік у рамках проектів по залученню фінансів і пов'язаних договорами підрядів.
Хабарі Лай також отримував в обмін на допомогу в просуванні по службі і при переведенні на іншу роботу. Крім того, його звинуватили в розкраданні 25,13 мільйонів юанів державних грошей, і визнали винним в двоєженство: будучи одруженим, він жив з іншою жінкою і мав з нею дитину.
Суддя, який виніс вирок, заявив, що загальна сума хабарів стала для країни найбільшою з моменту заснування Китайської Народної Республіки в 1949 році. Більшу частину держава повернула.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...