Керівництво України звинуватили у зриві операції з силового звільнення полонених в ОРДЛО

Як зазначається, на співробітників ГУР Міністерства оборони України відкрито кримінальні справи за статтями «тероризм» і «створення організованої злочинної групи».

Представників керівництва України звинуватили в зриві операції зі звільнення українських військовополонених в одній з донецьких в'язниць. Як розповів журналісту Юрію Бутусову підполковник Михайло Ніколов, 8 липня 2020 року очолювану ним оперативну групу співробітників ГУР Міністерства оборони України затримали оперативники СБУ на Позняках в Києві, передають Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

Ніколов в 2014 році пішов на фронт в складі батальйону «Донбас», брав участь у боях за Іловайськ, потрапив в полон, а після звільнення знову воював, до липня 2020 року, будучи співробітником підрозділу Міністерства оборони.

Завданням групи був штурм місця утримання військовополонених в Донецьку і їх звільнення. Санкцію на її діяльність дав особисто президент України, на той час - президент Порошенко. Потім про операцію поінформували президента Зеленського, підготовка тривала, і ніхто не говорив «стоп».

«Я входив тільки в одну з груп, знаю, що були й інші, які відпрацьовували свої об'єкти. Крім того, можу тільки здогадуватися, скільки всього людей було задіяно. Ми отримували всю необхідну інформацію про наш об'єкт. Свіжі фото та відеоматеріали», - розповів Ніколов.
За його словами, одночасно з його затриманням в Києві в Донецькій області штурмували секретний базовий табір в Донецькій області.
«Змушений назвати речі своїми іменами: операція зі звільнення полонених в ОРДЛО була зірвана керівництвом України. Багатьох людей тим самим позбавили, на мій погляд, будь-яких шансів вийти на свободу. І, більш того, нас, учасників, затримали, нам пред'явили звинувачення, і ми тепер проходимо за звинуваченнями в порушенні законів України. Кримінальні справи порушено проти всієї групи - і це незважаючи на те, що Міноборони подало в СБУ доповідь про нас, підтвердило наші повноваження, видачу нам зброї. Кримінальну справу проти нас відкрито за статтями «тероризм» і «створення організованої злочинної групи», - розповів військовий.
Він зазначає, що, хоча Міноборони повністю підтвердили повноваження членів групи, СБУ як і раніше не відмовляється від висунутих членам групи звинувачень в незаконному володінні зброєю, участі в злочинному угрупованні, тероризмі.

Розповідаючи про те, що трапилося з ним, Ніколов висловив надію на те, що справа отримає публічну оцінку, а переслідування людей, які внесли свій вагомий внесок в оборону України, буде припинено.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...