Хата дипломата: У Конча-Заспі по сусідству з Кучмою і Литвином виявили дачу міністра Пристайка (відео)

Відразу після свого призначення міністр закордонних справ України Вадим Пристайко отримав від держави будинок в Конча-Заспі, в той час як його сім'я володіє п'ятьма квартирами в Києві.

Про це стало відомо з розслідування журналістів, передають Патріоти України.

Повідомляється, що дружина міністра Інна Пристайко підтвердила факт володіння державною дачею. І навіть надала її фотографії.

Інна Пристайко відзначила, що орендна плата за користування державною дачею складає 10 000 гривень в місяць. Це трохи менше половини від офіційної зарплати міністра - 23000 гривень. "Досить великі гроші, я б сказала. Для такої "халупки", яку вони виділили, це великі гроші", - зазначила дружина чиновника.Крім будинку в Конча-Заспі Вадим Пристайко вказав в декларації про доходи та майно п'ять квартир і ще один недобуд. Йому спільно з дітьми належить тільки дві квартири, решта перебувають у власності дружини. Таку кількість житла Інна Пристайко пояснила необхідністю, зазначивши, що кошти на квартири чоловік-дипломат заробив чесною працею: "Мій чоловік був 18 років за кордоном. Посол у нас отримує 6000 євро зарплати на місяць".

Маєток родини Пристайко знаходиться по сусідству з дачею колишнього голови Конституційного суду України часів Януковича Анатолія Головіна, колишнього голови Верховної Ради Володимира Рибака, депутата Юхима Звягільського, колишнього керівника державної охорони Валерія Гелетея, екс-спікера Володимира Литвина та екс-президента Леоніда Кучми. Їх будинки значно відрізняються в плані розкоші від дачі Пристайка, адже колишні високопоставлені чиновники скористалися відомою схемою виведення майна в приватну власність.

Однак, на думку експертів, гарантій, що будинок Вадима Пристайка також згодом не перетвориться в елітний котедж, теж немає. "Одна зі схем - будівля прийшла в непридатність. Юридично оформляється відповідний акт і відбувається повна реконструкція", - відзначає доктор юридичних наук Віталій Журавський.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...