"Херсоном не обмежиться": Генерал США Ходжес назвав ще одну ціль Путіна в Україні

Якщо Росії вдасться окупувати південну частину України, то РФ зможе контролювати чорноморське узбережжя від Одеси до Керчі.

одесса, херсон, россия, украинаВстановлення повного контролю над північною частиною чорноморського узбережжя - ось головна мета Кремля, яку вони можуть спробувати досягти в результаті експансії на південному напрямку. Таким прогнозом поділився американський генерал-лейтенант, екс-командувач Збройними силами США в Європі Бен Ходжес, передають Патріоти України з посиланням на Лівий берег.

Ходжес заявив, що Росія може спробувати окупувати не тільки прилеглу до чорноморського узбережжя частину Херсонської області, але також і Одеську область. І в такому випадку повний контроль над північним чорноморським узбережжям від Одеси до Керчі. А Україна в разі такого розвитку подій втратить території від Придністров'я і до Азовського моря і повністю позбутися виходу до моря.

Бен Ходжес не виключає, що Росія може зважитися на агресію проти України під час запланованих на осінь навчань "Кавказ-2020". І при цьому стратегічною метою буде не тільки узбережжя, але також комплекс гідротехнічних споруд Північно-Кримського каналу, зокрема - дамби в Каланчацькому районі Херсонської області і біля міста Нова Каховка.

Також генерал припустив, що ці агресивні плани Росія може здійснюватися не бліцкригом, а поступово, спостерігаючи за реакцією міжнародної спільноти. І якщо ця реакція буде обмежуватися "глибокою заклопотаністю", то Україні слід готуватися до гіршого. "Коли я дивлюся на карту України, конкретно на Чорноморський регіон, то бачу, що ключова мета тут для Росії - це, звичайно ж, дамба в Новій Каховці (Херсонська область). Але якщо вони будуть контролювати цю частину України, то їм до Одеси буде рукою подати", - зазначив Ходжес.

"Єдність уряду, готовність і здатність Збройних Сил проводити відповідні дії - все це буде частиною розрахунку", - резюмував Бен Ходжес.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...