"Х*хол не повірить, поки не перевірить": Відома журналістка жорстко пройшлася по українцях (відео)

Соколова підкреслила, що головна проблема українського суспільства – бажання швидких змін і сліпа віра в те, що це позбавить їх від утопічних думок.

Яніна Соколова

Якість нинішньої української влади безпосередньо відповідає стану суспільства і його настроям. Незважаючи на те, що вона обрана демократичним шляхом, українці ще не навчилися нести відповідальність за свої рішення і продумувати їх на кілька кроків наперед. Таку думку озвучила українська журналістка Яніна Соколова під час онлайн-зустрічі з фанами на YouTube, відповідаючи на питання глядачки про те, чому у Верховній Раді дев'ятого скликання стільки непрофесіоналів зі скандальним шлейфом, передають Патріоти України.

"Це ж демократичні вибори. Ми з вами маємо щастя жити в демократичній державі, в якій усе, що ви зараз бачите в Раді, – це уособлення всієї країни. Такої різної, такої іноді самовпевненої, такої: "А, цей же ще не був, давайте цього ще спробуємо! Ні, ну а що, гірше ж уже не буде. Яка різниця, що він не мав досвіду, – він молодий, треба ж на когось поміняти". Тому така позиція в головах українців зараз прямо перекинулася на театр, який існує в Раді", – вважає телеведуча.

Вона підкреслила, що головна проблема українського суспільства – бажання швидких змін і сліпа віра в те, що це позбавить їх від утопічних думок. "Це ефект феєрверку. Люди згодні побачити феєрверк, навіть на кілька хвилин, можливо навіть потім їм від цього феєрверку вистрілить в очі, вони будуть в шоці, але люди все одно готові ризикувати. Тому що всіх дістала війна і те, що не змінюється їх соціальне становище", – пояснила логіку дій українців Соколова.

Вона нагадала, що 40% людей в Україні ніколи не виїжджали за межі своєї області, тому вони навіть не знають, як може бути в Європі. Крім того, більшість громадян взагалі не підозрюють, що таке прагнення до ЄС і чим цінна рідна мова. "Ви думаєте для всіх так важливо ухвалення мовного закону? Я зараз сиджу в центрі Києва, я вийду на вулицю і, якщо запитаю в людей, що для них цінно, то більшість скаже, що це, щоб "комуналку" знизили, пенсію підвищили, зарплату мінімальну бажано теж. Щоб долар був по 8, а краще – по 5, і щоб війна закінчилася. Ніхто не думає про перспективу нашого майбутнього за 10-20 років. Усі думають про ковбасу зараз. І в цьому наша велика проблема", – обурилася Соколова.

Журналістка додала, що цим українці ментально відрізняються від поляків і від сучасних європейців загалом. Адже ті планують стратегічно стосовно своїх дітей: в яких умовах ті житимуть у майбутньому, а не про те, ковбасу якого сорту їстимуть зараз. "Ось коли ми дійдемо до цього, тоді влада буде іншою. Але я вірю, що це останнє коло очищення і ми, нарешті, зрозуміємо, хто нам потрібен. Є таке прислів'я, яке росіяни часто до нас застосовують – х*хол не повірить, поки не перевірить. Нам треба, щоб нас шкварило", – зазначила Соколова.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...