"Хлеба нет, но вы держитесь": На Росії почалися перебої з зерном

У Росії почалися складнощі з відправкою пшениці на тлі оголошених квоти і мита на експорт зерна, які повинні вступити в чинності 15 лютого 2021 року.

Митна служба РФ раптово почала затримувати вантажі для огляду на термін до 10 днів, повідомляє газета «Комерсант» з посиланням на джерела в крупній компанії-експортера, передають Патріоти України.

Інше джерело видання стверджує, що в останні дні почалися складнощі з боку митниці при оформленні зерна на відправку по залізниці в бік портів Прибалтики, а також істотно погіршилася ситуація з прийомом до перевезення зерна в сторону південних портів.
Затримка експортних партій загрожує трейдерам зривом контрактів і збитками за простій, а також може підірвати становище Росії на світовому ринку зерна.
Нагадаємо, що російська влада, з метою стабілізації цін на борошно і хліб, на вивезення пшениці, жита, ячменю і кукурудзи, встановили «тарифну квоту в розмірі 17,5 млн тонн».
«Експорт зернових в обсягах, що перевищують її, буде обкладатися митом у 50% від митної вартості вивезеної продукції, але не менше ніж 100 євро за одну тонну. У межах квоти мита на вивіз жита, ячменю і кукурудзи становитимуть 0%, на вивезення пшениці - 25 євро за тонну. Рішення стосується продукції, що вивозиться з Росії за межі Митного союзу, і буде діяти з 15 лютого до 30 червня 2021 року », - уточнили раніше в уряді РФ.
Додамо також, що російські аграрії вже завершили збиральну кампанію 2020 року, а самі роботи, незважаючи на несприятливі погодні умови в ряді суб'єктів РФ і поширення коронавирусной інфекції, проходили в штатному режимі.
У поточному році Мінсільгосп РФ «прогнозує один з найбільших урожаїв зернових в сучасній історії - більш 131 млн тонн в" чистому "вазі".
При цьому в повідомленні міністерства уточнюється, що зернові і зернобобові культури повністю обмолочені з площі 46,4 млн га, валовий збір у початково оприбуткованій вазі склав 138,1 млн т (в 2019 році - 126,7 млн тонн).
«У тому числі отримано один з кращих в сучасній історії Росії врожаїв пшениці - 88,1 млн т в бункерній вазі (в 2019 році-77,9 млн т)», - підкреслюють в Мінсільгоспі.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...