Хлопець чекав 14 років: В Україні провели унікальну операцію підлітку

Пацієнта протягом 12-ти годин поспіль оперували кілька бригад фахівців, до складу яких увійшли лікарі з Торонто та Львова.

У Львові хірурги провели унікальну для України операцію: заново сформували обличчя 16-річному хлопцю, передають Патріоти України з посиланням на Zaxid.net.

Відзначається, що операцію Володимир із Волновахи чекав 14 років. У дворічному віці він отримав глибокий електричний опік носа. Через травму у дитини розвинувся дефект, який істотно спотворював обличчя, а частина черепа хлопчика з віком розвивалася неправильно.

У пацієнта виникли супутні проблеми з диханням, з мовою, не кажучи вже про психологічний дискомфорт.

Хлопець переніс кілька коригувальних операцій, але вони істотно не поліпшили ні його стан, ні зовнішній вигляд.

Нова операція пройшла в опіковому центрі 8-ї міської клінічної лікарні. Тут на початку жовтня працювали фахівці з канадського центру Sunnybrook Health Science Centre в Торонто під керівництвом професора Олега Антонишина, канадця українського походження.

Щоб покрити внутрішню і зовнішню поверхню носа, лікарі використовували шматок шкіри разом із судиною з передпліччя Володимира й одразу підключили його до кровотоку. Для відновлення хрящового каркаса носа у хлопця взяли частину реберного хряща.

"Пацієнту треба було видалити рубці, що утворилися після опіку, відновити прохідність носових ходів (зробити операцію на кістках лицевого черепа), відновити хрящ і відновити покриви носа: зовнішній і внутрішній. Тобто зробити чотири операції за один раз", – розповів заступник головного лікаря 8-ї міської клінічної лікарні Ігор Стояновський, який оперував разом із канадськими фахівцями.

"Якщо оцінювати вигляд хлопця за 10-бальною шкалою, то зараз він виглядає на 8 балів. А після операції не минуло й тижня. Згодом, сподіваємося, буде ще краще", – додав Стояновський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...