Хоче домовитись про транзит: Путін обіцяє Україні значне зниження ціни на газ

Також президент РФ закликав до обнуління судових претензій між "Газпромом" і "Нафтогазом України", пов'язаних з врегулюванням проблеми боргу та підписанням контрактів на транзит і поставку газу.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова до переговорів по транзиту газу, а також про постачання в Україну газу за значно зниженими цінами. Про це він сказав в ході прес-конференції за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"Ми готові до конструктивної роботи і з прокачування газу через Україну, і щодо поставок газу в Україну. Причому зі значним зниженням ціни - на відміну від тієї, по якій споживачі російського газу отримують в Україні сьогодні", - цитує Путіна Інтерфакс.

Також Путін закликав до обнуління судових претензій між "Газпромом" і "Нафтогазом України", пов'язаних з врегулюванням проблеми боргу та підписанням контрактів на транзит і поставку газу. Він назвав "абсурдними" претензії Антимонопольного комітету України до "Газпрому" на $ 7 млрд.
Говорячи про черговий раунд консультацій щодо газу, який відбувся днями в Брюсселі, Путін згадав про оцінку, яку дали деякі чиновники Єврокомісії. "Ми знаємо оцінки деяких чиновників Євросоюзу, Єврокомісії з приводу того, як пройшли ці переговори. Наші оцінки розходяться. Ми вважаємо, що вони були конструктивними, причому з усіх сторін", - повідомив він.
Нагадаємо, з 1 січня 2020 року спливає 10-річний транзитний контракт між НАК "Нафтогаз України" і російським "Газпромом". В "Нафтогазі" скептично налаштовані з приводу його підписання, виконавчий директор групи Юрій Вітренко заявив, що варто готуватися до припинення транзиту газу з 2020 року.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...