"Хочеш їсти - подякуй президенту": У Туркменістані людей змушують разом з дефіцитними харчами купувати портрети президента

При цьому люди не протестують, купуючи продукти, бо навколо крамниць стоять співробітники Міністерства внутрішньої безпеки та поліції.

Жителів Лебапського велаяту (району) на сході Туркменістану змушують купувати фотопортрети президента Гурбангули Бердимухамедова "в навантаження" до продуктів харчування, передають Патріоти України з посиланням на туркменську службу Радіо Свобода.

У державних магазинах Фарапского району країни, яка переживає дефіцит продовольчих товарів, у продажу з'явилися борошно і хліб. Разом з ними "в навантаження" йде портрет Бердимухамедова - світлина розміром 50х35 сантиметрів, яка коштує 20 манатів (близько $6 за офіційним курсом Центробанку, серйозно відрізняється від курсу на чорному ринку).

При цьому люди не протестують, купуючи продукти, бо навколо крамниць стоять співробітники Міністерства внутрішньої безпеки та поліції. На думку офіцера поліції, який розмовляв з кореспондентом "Свободи" на умовах анонімності, влада вважає, що, якщо фотографія Бердимухамедова буде в кожному будинку, то населення його "більше любитиме".

Офіційних коментарів з даного приводу наразі отримати не вдалося.

Як зауважує радіостанція, продаж фотографій збіглася з початком сезону масової заміни портретів президента Гурбангули Бердимухамедова в держустановах країни. У всіх державних структурах портрети повинні бути оновлені до 1 вересня.

Нові фотографії відрізняються від старих кольором килима на тлі, довжиною і відтінком волосся президента.

У Туркменістані портрети президента присутні у всіх установах і підприємствах, а також громадських місцях. Портрети оновлюються регулярно, у тому числі в зв'язку зі зміною зовнішності президента. Заміна старих портретів на нові здійснюється за рахунок населення.

У січні 2020 року влада країни зобов'язали держустанови закупити портрети з сивим президентом замість фотографій, де у нього чорне волосся.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...