"Хомчак докерувався: Окупанти безперешкодно ріжуть в окопах українських військових", - ЗМІ

Військові експерти раз по раз наголошують, що такої ганьби, як за Хомчака, наше військо не переживало ніколи.

Днями на фронті трапилася небачена ситуація. Безлад в армійському керуванні призводить до того, що наших військових уже безперешкодно окупанти ріжуть в окопах, нападаючи з ножем посеред білого дня, передають Патріоти України з посиланням на Інформатор.

"Це сталося два дні тому. На нашого військового з 53-ої бригади окупант напав з ножем неподалік посту (в районі Докучаєвська). Хлопець отримав поранення, але зумів вистрелити в нападника. Обох було госпіталізовано.У чатах розвідки одразу посипалися попереджувальні повідомлення та рекомендації про посилення постів і ведення спостережень.

Ситуація – кричуща. Вона говорить про повний безлад, який коїться на передовій під керівництвом горезвісного Головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака. Останній поточного тижня прибував на чергову інспекцію лінії фронту. Подібні викликають тільки сум і злість, а також невтримна бажання порадити Хомчаку подивитися на себе в дзеркало і визнати відсутність найменшої схожості з Наполеоном. Про Наполеона не випадково: саме однойменним комплексом Хомчак страждає від першого дня призначення. Хоч інколи видається, що він бачить себе виключно радянським генералом.

Сьогодні Хомчак немає поваги серед підлеглих, погряз у корупції, а його жінка Анна Коваленко може бути причетною до оборудки із закупівлею непрацюючих апаратів ШВЛ у військові госпіталі. Його давно вимагають звільнити в інтересах національної безпеки та української армії, боєздатність якої він свідомо знищує вже другий рік поспіль.

Військові експерти раз по раз наголошують, що такої ганьби, як за Хомчака, наше військо не переживало ніколи. А волонтери навіть почали публічно збирати підписи за його відставку.

Кажуть, в Офісі президента, нещодавно таки вирішили Хомчака прибрати та ніби не знають на кого саме його змінити.

«Однак у нас є генерали, які виросли на війні й можуть достойно очолювати Генштаб», – відповідає військовий експерт Михайло Жирохов. Він наголошує, що коли мова про Генштаб, то головне – фаховість і досвід, а не політичні ігрища й кумівство.

«І в МО і в Генштаб може піти будь-який генерал. Це буде людина, яка закінчила військове училище і вже зробила кар’єру. Ця людина повинна грамотно розбиратися у військовій справі та бути полководцем. Але це – не політична фігура», – додає з цього приводу політолог Сергій Белашко, підкреслюючи, що таку людину знайти в лавах українських ЗСУ таки можна і треба."

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...