"Хороші прибутки": Україна пропонує Європі зберігати свій газ у наших підземних сховищах (відео)

Українські підземні сховища – це чверть від усіх підземних потужностей Європи.

Україна закликає європейських партнерів використовувати наші підземні сховища для зберігання свого газу. У нас є всі можливості і технічні потужності і попри намагання Росії зіпсувати репутацію України як надійного партнера, Нафтогаз доводить – з нами можна мати справу і Україна може стати потужним енергетичним хабом для всієї Європи, передають Патріоти України з посиланням на Факти ICTV.

Україна активно готується до опалювального сезону і за 4 місяці збільшила запаси газу в підземних сховищах майже удвічі, до 16,5 мільярдів кубометрів, на чверть перевищивши торішні показники. Однак тепер наша підземка зберігає і європейське блакитне паливо.

Послуга митного складу, означає, що зберігаючи свій газ у нас, отримуєш знижку. Від минулого року Україна західним партнерам пропонує спецтариф без розмитнення, а це суттєва економія.

Українські підземні сховища – це чверть від усіх підземних потужностей Європи і 50% від них Нафтогаз України пропонує скористатися західним компаніям.

Вже торік зберігати свій газ в Україні погодились 15 компаній, цьогоріч їхня кількість зросла удвічі. І вже майже 1,5 мільярда кубометрів європейського газу зберігається в українських сховищах.

Тому теперішні вільні потужності можуть принести в майбутньому хороші прибутки. Адже зберігання 1,5 мільярдів кубометрів європейського газу дасть Україні за півроку 330 мільйонів гривень. За 2-3 роки цю суму можна збільшити вдесятеро, прогнозують експерти.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...