"Хотіла пожартувати...": На Миколаївщині школярка ледь не довела однокласницю до самогубства

Дівчинка наносила собі тілесні ушкодження (порізи і садна), фотографувала на телефон і відправляла звіти «куратору».

Працівниця сільради Миколаївського району повідомила в поліцію, що 14-річна учениця місцевої школи порізала собі руки і збирається накласти на себе руки, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

Як з'ясувалося, школярка брала участь у грі, схожій на «Синій кит». Згідно з правилами, потрібно було наносити собі тілесні ушкодження, а в фіналі вчинити самогубство.

Перше повідомлення дівчинка отримала 28 листопада від користувача під ніком Kurator. Їй написали, що гра триватиме п'ять днів. Якщо дівчинка помре, то виграє, якщо ні, їй допоможуть, тому що розпочавшим гру назад дороги немає.
Співрозмовник знав про жертву, її батьків, друзів все до найдрібніших подробиць і шантажував цим. Дівчинка була змушена погодитися на участь в грі: вона за завданням «куратора» наносила собі тілесні ушкодження (порізи і садна), фотографувала на телефон і відправляла звіти «куратору». Однак незабаром розповіла про все вчителю. Зі школи про те, що трапилося повідомили в сільраду, а звідти - в поліцію.
Слідчі кваліфікували подію як доведення до самогубства. Над викриттям людини під ніком Kurator працювали кіберполіцейські, співробітники ювенальної превенції Миколаївського відділу поліції. Через добу встановили користувача соцмережі, з аккаунта якого дівчинці приходили завдання. Виявилося, що це ... однокласниця потерпілої.
Як пояснила «куратор», вона хотіла пожартувати і не бажала поганих наслідків. Перед цим вона подивилася відеоролик про такі віртуальні ігри і вирішила поекспериментувати на однокласниках. Завдання розіслала восьми одноліткам, а відреагувала тільки одна дівчинка.
Не виключено, що після з'ясування всіх обставин того, що сталося, притягнуть до відповідальності батьків «куратора».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...