Хотіла стати матір'ю: На Дніпропетровщині жінка померла від наркозу (відео)

Після трагедії в лікарню Дніпра з Кам’янського доставили ще 6 пацієнтів.

У лікарні міста Кам’янське Дніпропетровської області після планової хірургічної операції загинула жінка, яка хотіла стати матір’ю, ще 6 пацієнтів були на межі смерті, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Після операції від наркозу померла 41-річна Віта, яка ризикнула піти на операцію заради мрії стати матір’ю. Це повинна була бути звичайна гінекологічна операція без ризику для життя, але для пацієнтки результат був летальним.

Родичі Віти зізналися, що не в змозі говорити про трагедію, оскільки їм померлу ніхто не поверне. Зазначається, що операція пройшла успішно, однак наступного дгя жінці стало зле, а після обіду її доставили в лікарню Дніпра вже в критичному стані, коли врятувати її не було шансів. “Діагноз – токсичний шок неясної етіології. Це поліорганна недостатність, коли нирки, печінка, серце без ліків перестають працювати”, – констатував головний лікар лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

Після трагедії з Вітою в лікарню Дніпра з Кам’янського доставили ще 6 пацієнтів.

Одна з пацієнтів, 57-річна жінка 5 днів пролежала у комі після планової операції і досі перебуває в реанімації у важкому стані. Також на межі життя і смерті виявився слюсар Кам’янського водоканалу, якому повинні були видалити камінь в жовчному міхурі.

За словами слюсаря, після операції він навіть почав ходити, коли стан його здоров’я різко погіршився. Отямився він вже в реанімації Дніпра. Він сказав, що вдячний за те, що вижив і більше йому нічого не треба.

В обласній лікарні зараз знаходяться чотири пацієнта з Кам’янського. Наслідками операцій стали штучна нирка, екстрене чищення крові і велика кількість медикаментів. Ще двоє з шести пацієнтів уже виписані додому.

Підкреслюється, що досі невідомо, що пішло не так після операцій. При цьому уточнюється, що в діях лікарів не було виявлено помилок. Під підозру потрапили препарати для наркозу, всі вони українського виробництва.

Фірма “Фармак”, відповідальна за випуск медикаментів, що використовуються в операціях, відповіла журналістам на запит про те, якої якості ліки було надано. За словами представників фірми, за 7 років на лікарському ринку препарат не викликав жодної претензії через його якість.

Поліція вилучила препарат для експертизи, а в лікарні Кам’янського поки припинені всі операції. Серію препаратів для проведення анестезії тимчасово заборонили в усіх лікарнях. Поліція відкрила кримінальне провадження, але підозрюваних поки немає. Постраждалі пацієнти на даний момент не вирішили, чи будуть подавати позов до суду.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...