Хотів одружитися з українкою: Стали відомі подробиці про вбитого на Донбасі медика

Друг загиблого військового медика розповів про нездійснені плани товариша.

Загиблий на Донбасі військовий медик з позивним "Естонець" Микола Ілін хотів одружитися на українці і повернутися на свою батьківщину в Таллінн. Про це розповів його хороший друг Максим Пчелов. Загиблому лікарю було 36 років і він був громадянином Естонії, але вирішив йти в піхотні війська України, передають Патріоти України з посиланням на Delfi.

"Ми познайомилися з Миколою в 2006 році. Це було навесні, у березні, коли в Мінську якраз проходила опозиційна акція протесту, в якій він брав участь. Там його жорстоко побили, після чого він потрапив до лікарні. Потім втік до Києва, напевно, через Росію. В Києві проходила акція на підтримку білорусів, він взяв у ній участь. Ось там ми і познайомилися", - розповів Максим.

Потім чоловіки якийсь час не спілкувалися, але залишалися на зв'язку. Максим згадує Миколу, як дуже світлу людину.

Микола Ілін і Максим Пчелов

"Спілкування відновилося тільки в 2014 році, коли, як вам відомо, на Україну напала Росія. Він мені зателефонував, після чого ми зв'язалися через Facebook. Він цікавився, що у нас відбувається, описував, яка ситуація в Естонії, в Талліні", — згадує Пчелов.

В 2018 році Микола повідомив Максиму, що збирається їхати в Київ. З листування стало ясно, що він збирається в зону бойових дій. За словами Максима Пчелова, його друга сильно турбувало те, що відбувається в Донбасі.

За словами одного медика, у Іліна був контракт зі Збройними силами України. У той же час він мріяв про майбутнє, що не пов'язане з війною. Хотів одружитися на українці. За його словами, у Іліна була особлива любов до України, але він завжди згадував Естонію.

Микола заповів себе кремувати і розвіяти прах над Україною, Білоруссю та Естонією. Зараз друг чекає, коли прах товариша передадуть українській стороні.

Нагадаємо, що Микола Ілін був громадянином Естонії. "Діє принцип, що громадяни Естонії можуть діяти у військових частинах інших країн з дозволу уряду", - сказав міністр.

Він зазначив, що, наскільки йому відомо, досі жодного такого дозволу надано не було. За його словами, українська влада офіційно не підтвердила загибель громадянина Естонії в зоні ООС.

У той же час в посольстві України в США відзначили, що загибель Іліна "повинна нагадувати нам, наскільки серйозна і жорстока загроза російської агресії".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...