Хто як хоче, так і ... пише: У квартири з індивідуальними бойлерами приходять величезні платіжки за ... гарячу воду

Обізнані люди кажуть, что, незважаючи на заблокований гарячий кран, комунальникам все одно потрібно щомісяця вчасно подавати показання лічильника, нехай навіть нульові. Інакше вони ... "малюють" в платіжці цифру "від фонаря".

Українцям, що встановили у себе вдома бойлери та від'єднались від централізованої системи гарячого водопостачання, стали приходити величезні платіжки за гарячу воду. На якому етапі сталася плутанина, невідомо. Однак факти такі наявні. Про один такий випадок розповіла київська журналістка Юлія Савостіна в своєму Facebook, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

"Отопление за месяц 3449 грн. Горячая вода 3510 грн при счетчике и перекрытом кране, ибо с ноября мы пользуемся бойлером. За квартиру в 43 кв.м. А когда я пропустила покращення????", - спрашивает девушка.

Сведущие люди в комментариях к ее публикации поделились с Юлией собственным опытом: несмотря на заблокированный горячий кран, коммунальщикам все равно нужно ежемесячно вовремя подавать показания счетчика, пусть даже нулевые. Иначе они "нарисуют" в платежке цифру от себя. Правда, почему так происходит, и что мешает исключить выбывшего клиента из списка, никто толком не знает.
"Важно подавать показания в водоканал, ГИОц или цкс. Позвоните один раз в контакт центр водоканал с 11 по 25 число и внесите коррективы. Мне такой алгоритм помогает", " Если бойлер, вежливо звонить в начале месяца в водоканал и говорить показатели счетчиков. На горячую называть «ноль». Я имела плохой опыт этого не делать, они насчитывают тогда от себя в целом", "Даже если бойлер, показания надо передавать. Даже нулевые. Иначе они сами считают по свои алгоритмам", - объясняют люди, постигшие особенности национальной оплаты за коммуналку.

Еще одну особенность Юлий Савостина подмечает в своей публикации: у нас в Украине газ уже давно дороже чем в Европе. "Например «у них там в европах». У подруги газовое отопление 60-80 евро за 104 кв.м, а я за воду заплатила 71 евро за квартал (без счетчика)", - замечает автор публикации."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...