"Хтось комусь не поступився дорогою": Стала відома причина міжнаціональної бійні у Казахстані

Зіткнення в Кордайському районі Жамбилської області Казахстану почалися з дорожнього конфлікту, який стався 5 лютого - в ньому брали участь представники різних національностей.

Надалі загострення ситуації спровокували розсилки в соціальних мережах. Про це розповів заступник голови МВС країни Олексій Калайчіді, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

«5 лютого стався дорожній конфлікт, хтось комусь не поступився дорогою. Від слів справа перейшла до рукоприкладства», - зазначив чиновник.

За словами заступника міністра, серед провокаторів є і громадяни зрілого віку. «Люди, не замислюючись над своїми коментарями, розсилали. В результаті частина молоді піддалася на це. Ми і в інших регіонах знайшли цих провокаторів», - зазначив Калайчіді.
Повідомляється, що співробітники правоохоронних органів Казахстану вилучили в учасників заворушень в Кордайському районі вогнепальну зброю і 54 пляшки із запальною сумішшю. «На сьогодні вилучено дві мисливські зброї, два пістолети, 54 пляшки із запальною сумішшю», - заявив він.
8 лютого голова держави Касим-Жомарт Токаєв доручив створити урядову комісію з ліквідації наслідків масової бійки і встановити її обставини. За його словами, ситуація в Кордайському районі стабілізувалася.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...