Ху*ло перебільшує: "Росія давно вже не лідер", - Маломуж

Випробування сучасного озброєння в нашого північного сусіда "часто не зовсім успішні".

Глава Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010), генерал армії Микола Маломуж заявив, що Росія не є світовим лідером у сучасних розробках гіперзвукової зброї. "Такі бойові засоби розробляються в Росії, США, Китаї, Європейському Союзі, але пріоритет – у США, а Росія і Китай – на другому і третьому місці", – сказав він, коментуючи слова президента РФ Володимира Путіна про те, що гіперзвукової зброї ні у кого, крім Росії, немає, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Путін намагається геополітично грати і давати інформацію, яка б створювала умови стратегічного протистояння на рівних із США, з Китаєм, з НАТО загалом. Йде нагнітання ситуації. Але він перебільшує свої напрацювання", – зауважив генерал.

За його словами, "розгорнутих бойових систем гіперзвукової ядерної зброї, які б застосовувалися масово, у РФ немає. Вони знаходяться в стадії активної розробки".

У цьому контексті Маломуж наголосив, що випробування сучасного озброєння в нашого північного сусіда "часто не зовсім успішні". "Ми знаємо, скільки було провальних пусків: і наземних, і морських, і космічних".

"Тому говорити про те, що у Росії є суперсучасна зброя, не доводиться", – підсумував він.

Водночас генерал підкреслив: "Такі засоби передбачають знищення людства, і це висновки всіх світових розробників, експертів високого класу і спецслужб провідних країн". З огляду на це він висловив упевненість в тому, що навіть у разі масового виробництва вони не будуть застосовані.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...