Хворі 21 особа: На Дніпропетровщині трапився спалах коронавірусу на зборах баптистів (відео)

У зв'язку зі спалахом захворювання влада області ухвалила рішення про обмеження виїзду і в'їзду в місто. Вони будуть діяти з 9 ранку 8 квітня.

У місті Першотравенськ Дніпропетровської області відбувся різкий спалах коронавірусу через збори баптистів, на які з'їхалося кілька сотень людей із різних міст і країн. Про це заявив глава Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник, передають Патріоти України.

Захворіли за 2 дні більше 20 осіб. "Там відбулися щорічні збори представників баптистської церкви. Як стверджують організатори, вони в цьому році ці збори скасували, але так чи інакше на збори з'їхалося кілька сотень людей із різних міст і навіть країн. В цілому кілька сотень людей, які розміщувалися по домівках. Частина приїжджих перебувають до сьогоднішнього дня в Первомайську", – заявив Олійник.

За його словами, саме з Першотравенська вірус почав поширюватися по інших містах. "Наприклад третій заражений у Новомосковськуз Першотравенська приїхав, людина з Синельниківського районуз Першотравенська приїхала", – пояснив він.

"Двоє людей, знаючи, що у них позитивні результати і підписавши зобов'язання сидіти вдома, сьогодні вийшли з дому і збиралися поїхати в місто Дніпро. Вони були спіймані, в буквальному сенсі цього слова, оштрафовані і повернуті додому", – розповів глава облради.

Глава Дніпропетровської ОДА Олександра Бондаренко уточнив, що нові випадки зараження вдалося виявити за допомогою поліції. "Вчора в Першотравенську виявили 6 випадків COVID-19. Сьогодні разом із поліцією розшукали людей, з якими контактували хворі. На жаль, серед них позитивний результат ПЛР-тесту отримали ще 15 осіб", – розповів він.

У зв'язку зі спалахом захворювання влада області ухвалила рішення про обмеження виїзду і в'їзду в місто. Вони будуть діяти з 9 ранку 8 квітня. "Обмеження стосуються всіх транспортних засобів. Дозвіл на в'їзд буде тільки у стратегічно важливого транспорту – вантажівок із продуктами, медикаментами, автобусів, що перевозять працівників підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста. На всіх блокпостах будуть медичні бригади, які будуть перевіряти у водіїв і пасажирів симптоми коронавірусу", – розповів Бондаренко.

У Дніпропетровській області лабораторно підтверджений 41 випадок COVID-19, з них 21 – у Першотравенську.



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...