"Хворі синіють без кисню": Лікарі вимагають звільнення керівника обласної лікарні Житомира (відео)

Керівництво лікарні запевняє, що невдоволення виказують ті, кому було оголошено догани.

Працівники «ковідної» реанімації обласної лікарні у Житомирі вимагають звільнення головного лікаря. Кажуть, що у закладі дефіцит кисню, нема медикаментів для хворих, а медикам не виплачують обіцяних доплат. Адміністрація закладу мовляв усі ці проблеми замовчує, а лікарів, які ризикують про це сказати у голос – цькують, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

На мітинг під стінами закладу зібралося зо три десятки медиків - усі з реанімації, де лікують «ковідних» тяжкохворих пацієнтів. І от лікарі розповідають, виявляються, у відділенні не дотримуються протоколів лікування хворих, тут катастрофічно не вистачає кисню і керівництво лікарні не вирішує цю проблему. Медики кажуть, цього ранку пацієнти задихалися і нічим не могли їм зарадити, бо концентраторів не було. «У нас кисень сьогодні на одиниці, потрібно, щоб було хоча б три одиниці, тому що апарати не спрацьовують, хворі лежать сині, немає машини, щоб вивезти трупи хворих, у нас трупи померших людей стоять до ранку у відділеннях, серед інших живих хворих. Ми звертаємося на колінах, ми стоїмо на колінах, ми просимо міністра охорони здоров'я, перевірки», - каже завідувачка відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Житомирської обласної лікарні Олена Шевчук.

Медики вимагають саме фінансової перевірки закладу. Куди йдуть виділені на боротьбу з коронавірусом гроші. Кажуть, намагалися питання і кисню і ліків піднімати перед керівництвом, та марно. А ще розповідають, що начебто не отримують доплат в обіцяному розмірі і компенсацій, якщо заразився на коронавірус на роботі. «За лютий місяць я отримав 6,5 тисяч за лікування хворих з коронавірус. Хтось собі уявляє працювати в костюмах, надавати важкохворим допомогу. Не одному працівнику закладу не видали компенсацію, що він захворів тут», - додає анестезіолог Житомирської обласної лікарні Дмитро Третьяк.

Головний лікар до протестувальників не вийшов. Але повідомив, що мовляв, на акцію вийшли незадоволені, які напередодні отримали догани за невиконання службових обов'язків. Водночас офіційна позиція лікарні така: усі звинувачення медиків там заперечують, і щодо дефіциту кисню, і щодо виплат.

Про ситуацію в лікарні вже знає керівництво області, саме облраді підпорядковується ця лікарня, що насправді сталось у закладі, посадовці обіцяють прокоментувати згодом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...