Хворий лікар з Чернівців розповів, як лікуватися від коронавірусу

Медик також підхопив небезпечну недугу.

В Україні коронавірусною інфекцією заразилися чимало лікарів. Одним з осередків спалаху COVID-19 серед медиків стала Чернівецька обласна лікарня – там на карантин відправили чотири відділення. Про те, як він переніс хворобу – розповів лікар урологічного відділення медзакладу Валерій Зайцев, передають Патріоти України з посиланням на Молодий буковинець.

Лікар досі не знає, де і від кого міг підхопити вірус, а сама хвороба у нього протікає безсимптомно. "Я не знаю, де заразився. Ні пацієнта, який би кашляв, я не пам'ятаю. Мало того, ніяких симптомів у мене не було і їх немає досі. Коли вже виявили в кількох лікарів відділення хворобу, здав експрес-тест. І експрес-тест показав негативний результат, тобто антитіл у мене не було на той момент. Але я бачив, що навколо багато людей заражених, так здав ПЛР-тест і тоді вже виявили вірус", – розповідає Валерій.

Чоловік уже понад два тижні перебуває на самоізоляції. "У мене окрема кімната, окремий рушник, посуд. Ніякого погіршення стану я не відчув – ні підвищеної температури, ні кашлю. Повинен в найближчі дні здати ще один аналіз, якщо він буде негативний, тоді це буде означати, що я одужав", – зазначає медик.

Хоч хвороба у Валерія протікала легко, він все ж використав різні способи, щоб не погіршити ситуацію. "Судячи з цього вірусу, перехворіє 90 відсотків населення, але головне, щоб не було ускладнень. Коронавірусу не так потрібно боятися, скільки не доводити до ускладнень. Перш за все при коронавірусі потрібно діяти так, щоб ви нікому не передали вірус, максимально часто мити руки, носити маску. Потрібно зменшити вірусне навантаження на організм", – зазначив лікар.

При хворобі, за його словами, необхідно багато пити рідини. "Я пив багато гарячих напоїв, робив це щогодини. Полоскав горло розчином – 1 чайна ложка оцту на склянку води. Теж робив це дуже багато разів. Вірус осідає в першу чергу на слизові носа, тому я полоскав носову порожнину розчином морської солі (пів чайної ложки морської солі на склянку теплої води). Всі ці процедури вимивають вірус і зменшують його розмноження, принаймні на перших етапах", – розповів Валерій.

Крім того, під час хвороби дуже корисно займатися фізкультурою. "Якщо ти захворів, це не означає, що ліг і лежиш, потрібно боротися з хворобою. Щоб легені працювали, слиз не застоювалася і не було ускладнень, я робив різні фізичні вправи щодня. Корисно робити дихальні вправи. В інтернеті є досить порад про це. А ще необхідно позитивне мислення, яке теж допомагає легше перенести будь-яку хворобу. З ліків мені прописала вітаміни. Але при необхідності лікар може прописати і антибіотики", – додав Зайцев.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...