Химери заполонять Землю? - У Китаї чекають на народження мавпо-людини

Команда вчених-біологів створила ембріон-химеру людини і мавпи.

Експеримент пройшов в китайській лабораторії, повідомляє газета Pais з посиланням на одну з учасниць проекту, біолога Католицького університету Мурсії Естрела Нуньєс, передають Патріоти України.

Щоб створити химеру, дослідники вводили стовбурові клітини людини в ембріони мавп. Організм створений їз генетично різнорідних клітин і вважається в біології химерою.

Гібридний ембріон з'явився на світ тому, що фахівці зупинили процес. Вчені намагаються таким чином створювати і вирощувати органи для трансплантації. Подробиці експерименту поки не розголошуються. Вони будуть представлені в міжнародному науковому журналі.

Експеримент змушено проводили в Китаї, оскільки іспанська та американська влади забороняють подібного роду дослідження. Вчених вже попередили про "етичні перешкоди" в експериментах з химерами.

Самі вчені планують продовжити дослідження вже з клітинами нелюдиноподібних приматів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...