Кілерів затримано: У Києві розстріляли організатора наркокартелю (фото)

Затримані – громадяни Чорногорії, Македонії та Сербії.

Правоохоронці затримали групу іноземних кілерів, які підозрюються в замаху на життя громадянина Чорногорії вчора, 26 травня, в Києві. Про це інформує пресслужба Нацполіції, передають Патріоти України.

Під час затримання, яке відбувалося в Одесі, підозрювані чинили опір і намагалися втекти. Затримані – громадяни Чорногорії, Македонії та Сербії. Один з кілерів перебуває в міжнародному розшуку за замовне вбивство.Очільник Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що мотиви вчорашнього злочину стали зрозумілі після встановлення особи потерпілого. Громадянин Чорногорії, на якого було скоєно вчора замах, виявився одним з лідерів і організатором наркокартелю. Він постачав наркотики у більшість європейських країн і перебував за це в міжнародному розшуку.“Основними версіями замаху на вбивство стала злочинна діяльність потерпілого, можливо перерозподіл сфер впливу в самій організації, а також між балканськими злочинними кланами, які контролюють наркотрафік”, – зазначив Клименко.За даними поліції, кілери прибули в Україну на початку травня. Вони заздалегідь придбали транспорт, зброю і організували стеження за лідером наркокартелю та його родиною. Визначившись з датою вбивства, злочинці влаштували засідку біля будинку своєї жертви.

Двоє кілерів п’ять разів вистрілили у чорногорця, потім покинули місце злочину на автомобілі. Через кілька метрів вони підпалили свою машину, щоб знищити докази. На відео з камер спостереження поліцейські побачили, що на зловмисників чекали спільники.

Згодом правоохоронці встановили маршрут і автомобіль, на якому підозрювані їхали в бік Одеської області, щоб виїхати з України поза митним контролем через кордон з Молдовою.

«Розуміючи, що зловмисники озброєні, до поліцейської операції із затримання кілерів залучили спецпризначенців КОРД. Зранку при в’їзді в Одесу співробітники ДСР, карного розшуку, Головного слідчого управління поліції Одеської області та КОРД затримали чотирьох осіб. При цьому зловмисники чинили опір і намагалися втекти», – додав Клименко.

Кримінальна справа розслідується за ч. 2 ст. 15 год. 2 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...