Кількість хворих стрімко зростає: На Львівщині лабораторії не встигають робити тести на COVID-19

Епідситуація у Львівській області погіршилася.

Лабораторії у Львівській області через зростання захворюваності не встигають проводити ПЛР-тестування на наявність коронавірусної інфекції. Про це у Facebook повідомив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький за підсумками термінової наради щодо ситуації з COVID-19, передають Патріоти України.

"За статистикою останніх днів, Львівщина стала своєрідним антирекордсменом (4 червня регіон вийшов на третє місце за кількістю підтверджених випадків COVID-19. – ред.). Спалаху не спостерігається, але кількість інфікованих рівномірно зростає. Джерелом зростання стало місто Львів. Через збільшення кількості інцидентів [зараження] Львівська область обігнала Чернівецьку (імовірно, ідеться про приріст нових пацієнтів; за загальною кількістю заражень Чернівецька область, як і раніше, посідає перше місце в Україні. – ред.). Окрім цього, утворилася черга на ПЛР-тестування", – повідомив голова ОДА.

Він додав, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль "доручив розглянути можливість запуску пулінг-тестування, що дозволить одночасно тестувати п'ять зразків відібраного матеріалу".

Козицький також заявив, що в регіоні поки не відновлюватимуть внутрішньообласних пасажирських перевезень. "Досить гостро останнім часом постало питання внутрішньообласних перевезень, адже економіка потребує відновлення транспортних сполучень. Однак ми свідомі того, що рівень захворюваності буде падати лише при дотриманні карантину самими мешканцями області", – зазначив чиновник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...