Кількість українських заробітчан у Польщі з 2014-го року зросла в п'ять разів

Немає такої галузі в Польщі, де б не працювали українці.

Кількість трудових мігрантів з України в Польщу з 2014 року зросла в п'ять разів: з понад 300 тисяч до приблизно півтора мільйона. Про це розповіла керівник консульського відділу посольства України в Польщі Світлана Криса, передають Патріоти України з посиланням на ЄП.

"Дійсно, з початку 2014 року спостерігається різке збільшення кількості громадян України, які перебувають в Польщі. Якщо до 2014 року їх кількість оцінювалося приблизно в 320 тисяч, то зараз, за неофіційними даними, це півтора мільйона чоловік", - повідомила Криса.

Вона додала, що за офіційною статистикою Управління з питань іноземців Польщі, на сьогодні громадянам України видано 196 тисяч дозволів на проживання.

Збільшення кількості українців в Польщі підтверджується і різким зростанням кількості консульських дій, скоєних консульським відділом у Варшаві. Зокрема, в 2014 році консулами у Варшаві було здійснено майже 3,5 тисячі консульських дій, а в 2018 році - майже 18 тисяч.

Консул зазначила, що українці в Польщі, в основному, виконують просту фізичну роботу, а саме: працюють на будівництві і ремонтних роботах, в транспортній сфері, сільському господарстві, сфері обслуговування, на заводах і фабриках. "Взагалі зараз, напевно, немає такої галузі в Польщі, де б не працювали українці", - зазначила консул.
Вона додала, що в Польщі є також невеликий відсоток громадян України, які працюють в сфері IT-технологій, у вищих навчальних закладах, в сфері медобслуговування.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...