Кількість українців, які отримали посвідку на проживання в Польщі, зростає

Зараз громадяни України становлять 50% серед іноземців, які мають дійсні посвідки на проживання в Польщі.

За перше півріччя кількість українців, які отримали право на проживання в Польщі, збільшилось на майже 20 тисяч.Про це повідомляє Управління у справах іноземців, передають Патріоти України.

Усього ж кількість іноземців з посвідками на проживання зросла на 27 тисяч.

На другому місці за кількістю нових власників польських посвідок – білоруси (+3 тис.), а на третьому – грузини (+1,3 тис.).

Станом на 1 липня було 400 тис. чинних прав на проживання в Польщі. Половину з них видали громадянам України.

Слід зазначити, що це не стосується українців, які перебувають в Польщі в рамках безвізового режиму або на підставі віз.

Посвідки на проживання отримують зазвичай ті, хто вирішив осісти в Польщі. З 200 тис. українців з посвідками переважна більшість (158 тис.) мають дозвіл на проживання на три роки (Karta pobytu czasowego). Ще 42 тисячі мають право на постійне проживання (karta stałego pobytu) та довгострокового резидента.Найпопулярнішими регіонами серед громадян України є такі воєводства: Мазовецьке - 45 тисяч. осіб, Великопольське - 22 тис., Малопольське - 21,5 тис.

Близько 57% українців з посвідкою - віком 20-39 років. Переважають чоловіки - 115 тисяч людей (57%), порівняно з 86 тис. жінок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...