"Кількість жертв коронавірусу в Україні може бути катастрофічною", - Ємець (відео)

Станом на ранок 26 березня в Україні офіційно підтверджено діагноз COVID-19 у 145 хворих. Кількість летальних випадків зросла до 5.

У середу, 25 березня, міністр охорони здоров'я Ілля Ємець заявив про те, що медична система країни не готова до пандемії коронавіруса і кількість смертей від COVID-19 в Україні може бути катастрофічною. Відповідне відеозвернення було опубліковано в Telegram-каналі МОЗ, передають Патріоти України.

Дослівно коментар Ємця звучав так: "З досвіду китайських лікарів можна виділити три основні стовпи подолання інфекції та її наслідків. Перший - профілактика, тобто не впустити вірус. Європа і Україна цього не змогли зробити. Другий - це локалізація катастрофи. Зараз ми ще здатні жорсткими заходами локалізувати поширення інфекції. Третій етап - лікування. На жаль, ми повинні констатувати, медична система України до нього не готова з багатьох причин. Якщо нам і далі будуть заважати, кількість жертв може бути катастрофічною".

На думку Ємця, терапевтичні методи ситуацію вже не врятують. "Уже неможливо рятувати життя тільки масками і дезінфекторами. Треба діяти рішуче, хірургічно", - резюмував міністр.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...