Кінець близько: Експерт назвав умову розвалу Росії через Путіна

Такий сценарій цілком можливий, причому в доступному для огляду майбутньому.

Розвал Росії більш ніж імовірний, причому через наслідки правління президента Володимира Путіна. Однак такий сценарій вкрай не вигідний іншим країнам, тим більше - сусідній Україні, пояснив екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, передають Патріоти України з посиланням Главред.

"...Україна не повинна бути зацікавлена в тому, щоб отримати на своєму кордоні замість однієї ядерної держави незрозуміло скільки утворень, які не відомо, як будуть управлятися і ким. Та й весь світ цього не хоче", - розповів він.

При цьому експерт зазначив, що є очевидні регіони РФ з сепаратистськими настроями: наприклад, Татарстан, та й частина кавказьких народів дивиться "у бік". "Однак Російська Федерація може почати розвалюватися, якщо цей процес почнеться з "верхів". Радянський Союз розпався не в результаті національно-визвольного руху. Адже в тій же Україні, за винятком невеликої купки дисидентів, ніхто не думав про відокремлення від СРСР – це були люди на заході України, але не більшість. Тоді "зверху" сказали, що "можна", і різко відпустили поводи, перш за все, щодо регіональних керівників КПРС. Саме вони, а не опозиціонери-дисиденти, і стали тягнути ковдру на себе – забирати суверенітет, а потім намагатися з цим процесом впоратися. Так само може бути і в Росії", - розповів Пономарьов.

За його словами, каталізатором розвалу Росії може послужити політика Путіна. "Не думаю, що розпад може статися при Путіні. Але Путін може довести ситуацію до того, що весь цей котел вибухне. Тоді випадкові люди опиняться біля керма в центрі. І в такій ситуації якісь регіональні лідери, безумовно, захочуть використовувати можливість, щоб смикнути "ковдру" в свою сторону. Це цілком можливий сценарій", - констатував політик.

Причому він підкреслив, що "такий сценарій не є неймовірним". "... передбачати впевнено, що в результаті революційних подій відбудеться розпад Російської Федерації, неможливо. Можна тільки констатувати, що такий сценарій не є неймовірним", – резюмував Пономарьов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...