Кінець "епохи бідності": Рябошапка повідомив, наскільки зросте утримання прокурорів з нового року

Генпрокурор анонсував іншу систему розподілу справ і систему оцінки того, як прокурори виконують свої роботу.

Руслан Рябошапка

Генпрокурор Руслан Рябошапка анонсував підвищення зарплат працівників прокуратури після проходження атестації, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

«Завдяки уряду, зарплати прокурорів істотно підвищуються, десь від 50 до 75 відсотків. Зараз постанови вже прийняті, вони оформляються в секретаріаті Кабміну. Я думаю, вони незабаром будуть опубліковані, і найближчим часом прокурори оновленої прокуратури будуть отримувати інші зарплати», - сказав Рябошапка.

За його словами, рівень зарплат прокурорів ГПУ після атестації поки не може бути таким, як у спеціалізованих антикорупційних інститутах, оскільки вони «спеціалізовані і мають дещо інші гарантії захисту, в тому числі й заробітні плати». «Але це досить серйозне підвищення заробітних плат і досить серйозні гарантії. Принаймні, вони будуть не гірші, ніж у інших органів попереднього розслідування, це точно. Можливо, десь ми виходимо на рівень заробітних плат у НАБУ», - підкреслив Рябошапка.

Передбачається, що буде зовсім інша система розподілу справ і система оцінки того, як прокурори виконують свої повноваження. «За результатами справедливого розподілу справ і справедливої оцінки, відповідно, будуть застосовуватися і преміювання, і так звані бонуси. Тобто, не так, як зараз - всім підряд однакова ставка, умовно кажучи, 100 відсотків, а відповідно до того, хто і що зробив. і будуть інші додаткові гарантії, пов'язані, в тому числі, і з проходженням кар'єри, яка ґрунтується на результатах справедливої оцінки роботи», - додав генпрокурор.

Ще Рябошапка повідомив, що за останні 2,5 місяці вдалося повністю провести очистку Генеральної прокуратури і трансформувати цей інститут в Офіс генерального прокурора.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...