Кінець епохи бідності в трактовці героїні секс-скандалу у Раді: Нардеп від "Слуги народу" заявила, що підвищення пенсійного віку в Україні неминуче

Третьякова вважає, що в Україні необхідно піти на дуже плавне підвищення пенсійного віку. Зокрема, почати підвищувати пенсійний вік на 1 місяць вже з 2023 року.

В Україні можуть підвищити пенсійний вік. Зараз це питання є неминучим в країні. Про це заявила голова комітету Верховної ради з питань соціальної політики Галина Третьякова (фракція "Слуга народу"), передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Третьякова вважає, що в Україні необхідно піти на дуже плавне підвищення пенсійного віку. Зокрема, почати підвищувати пенсійний вік на 1 місяць вже з 2023 року. "Я думаю, що жовтень 2017 року виявився дуже стресовим для людей, коли їм перераховували пенсії, тому ми проведемо індексацію в березні цього року і запустимо другу пенсію, а потім вже будемо думати, що вийшло, а що ні в реформі солідарного пенсійного забезпечення. але які б м'які варіанти ми не придумали, як би ми не старалися, все одно доведеться думати про підвищення пенсійного віку", - заявила Третьякова.
Глава парламентського комітету заявила, що ресурси для модернізації солідарної системи обмежені. Варто додати, що з 1 січня 2020 року мінімальна пенсія зросте з 8% - з 1638 грн. до 1769 грн.
Нагадуємо, що в Україні 70% людей пенсійного віку отримують пенсію менше, ніж 3 тисячі гривень, а це нижче фактичного прожиткового мінімуму.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...