"Клятва Гіппократа", кажете?! У Черкасах жінка народжувала ... під дверима лікарні (відео)

Лікарі не тільки не допомогли, а й не пустили жінку з переймами до медичного закладу.

У Черкасах жінка народила дитину під закритими дверима лікарні через те, що була заражена коронавірусом. При цьому чоловік привіз дружину в обласну лікарню, де приймають пацієнтів з позитивним тестом на COVID-19. Спочатку жінка мала народжувати в іншій лікарні, але коронавірус вніс свої корективи. Перейми у жінки почалися вночі. Дорогою в лікарню чоловік жінки дзвонив лікарю, яка і повинна була приймати пологи, якби не COVID-19. А лікар вже дзвонила своїй колезі в обласній лікарні, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Вночі відділення для хворих коронавірусною інфекцією було закрито. А інтервал сутичок скорочувався. Чоловік жінки розповів, що в лікарні їм ніхто не відкривав, він дзвонив, бігав до другого ходу, але нічим допомогти не могли.

Часу вже не залишалося і пологи почалися прямо перед входом в лікарню. Олександр розстелив свою куртку на землі, яка надалі була вся в плаценті.

Лікар, якій телефонували, встигла доїхати з дому і прийняла пологи на вулиці.

"Я вже бачив, як з'являлась головка. Коли вона вже подзвонила, тут вже процес йшов. Коли дружина народжувала, зателефонувала на емоціях і тоді в цей час вже вийшла бригада. Дружина народила швидко, тому у мене вже на руках була дитина", - розповів Олександр.

Коли новоспечений батько вже тримав малюка на руках - двері лікарняного корпусу відкрили.

Олександр зазначив, що лікарі вийшли до них з інвалідним візком. Але це викликало у нього подив, адже його дружина не могла сісти. На ній були припущені штани і не перерізана плацента.

"Знаєте, що мене найбільше здивувало? Всі були дуже повільні, за винятком лікаря, яка їхала. Всі були дуже повільні, ніхто не поспішав, у всіх все було добре", - поділився чоловік породіллі.

У лікарні повідомили, що жінці необхідно було викликати швидку допомогу. Та батько дитини теж нібито зробив помилку, бо пішов до загального приймального відділення, а треба було до перинатального. А звідти її повинні були направити в коронавірусне відділення.

За словами заступника головного лікаря Черкаської обласної лікарні Наталії Лакусти, затримка з персоналом сталася через те, що медикам потрібно багато часу, щоб одягти захисну уніформу.

Пуповину породіллі перерізали вже в пологовій залі, на відкриття якої жінка чекала, лежачи на зламаній каталці. У лікарні обіцяють провести службове розслідування.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...