Клімкін прокоментував ймовірне призначення Пристайка главою МЗС

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає професіоналом дипломата Вадима Пристайка, який може після нього очолити МЗС та побажав йому зберегти "унікальну культуру" в міністерстві.

Клімкін в інтерв'ю TСН розповів, що знає Пристайка багато років і пригадав, що його можливий наступник багато років працював в Сполучених Штатах та в Канаді, передають Патріоти України.

"Він є професіоналом. Але коли ти відходиш від номінальної відповідальності, тобто людини, яка менеджить зовнішню політику, до реальної відповідальності як міністр закордонних справ – це зовсім інше. Тому я йому бажаю в цьому успіху, сподіваюсь, що у нього все вдасться", – сказав дипломат.

Міністр зауважив, що хоче, аби в МЗС збереглася унікальна культура – культура взаємодії дипломатичної команди, яка працює. Він також висловив сподівання, що Пристайко зможе зберегти і далі допомагати їй.

Клімкін розповів, що під час розмови з президентом Володимиром Зеленським називав декілька кандидатур, які могли б бути задіяні на зовнішньополітичному напрямку і Вадим Пристайко був серед них.

"У нього дійсно гарна репутація в дипломатичних колах. Безумовно. Він багато речей робив, у нього був менший акцент на Європі, але тим не менше найближчими роками я думаю буде кому дати гарну пораду, зокрема, стосовно Європи… Ніхто не може знати все, ти маєш бути відкритим до нових ідей і маєш підтримувати команду, оскільки одна людина в сьогоднішній реальності, на жаль, це не гравець", – додав глава МЗС.

Клімкін також наголосив, що допомагатиме своєму наступнику порадами, але більшість з них буде "непублічними" і стосуватимуться стратегії того, як будувати мережу відносин з ключовими партнерами України.

"І я звичайно дам свої поради пану Пристайку, ну і, звичайно, пану Зеленському. І я завжди казав, що готовий дати пораду, коли вона потрібна. Казав Зеленському, що незалежно від моєї формальної посади, якщо потрібна від мене порада, дзвінок, безумовно", – підсумував міністр.

Вадим Пристайко має досвід робити в українському дипвідомстві. Так у 2012-2014 роках Пристайко працював послом України в Канаді. З 2014 року був першим заступником міністра закордонних справ України. З 2017 і досі він очолював місію України при НАТО. Має дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного Посланника першого класу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...