Клініку, яка погодиться на комп’ютерну томографію мумії, шукають у столиці України

Мумія з Лаври може належати представниці царського роду, яка жила понад 3000 років тому.

У Києво-Печерській лаврі зберігалася на складі єгипетська мумія жінки. Близько 100 років жінка лежала поруч з мощами православних святих. Вперше її показали широкому загалу в 2017 році. Зараз під керівництвом єгиптолога Миколи Тарасенка почалося її ретельне вивчення. Для цього мусії слід зробити КТ, що буде важливим етапом в дослідженні, передають Патріоти України з посиланням на «Типовий Київ».

Багато клінік відмовляють вченим, оскільки не хочуть ризикувати.

На сайті Будинку інновацій зазначено, що мумія з Лаври може належати представниці царського роду, яка жила понад 3000 років тому. До Києва її привезли в 1904 році, коли відкрився Київський художньо-промисловий і науковий музей імені государя Імператора Миколи Олександровича (сьогодні – Національний художній музей України на вулиці Грушевського).

Спеціально для музею відомий київський меценат Богдан Ханенко придбав в Каїрському музеї понад 130 предметів єгипетської старовини, зокрема й цю мумію.

Пізніше колекцію художнього музею націоналізували і 1926 року її віддали до Лаври.

Тривалий час мумія була недоступною для дослідників. Тепер у вчених з’явилася можливість вивчити її історію.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...