Кличка просять втрутитися: У Держкосмосі повідомляють про "крах" київського заводу "Арсенал"

Підприємство, яке проіснувало майже 300 років, фактично доведене до банкрутства.

Державне космічне агентство України (ДКА) попросило мера Києва Віталія Кличка затвердити звільнення Ігоря Волощука з посади директора державного заводу "Арсенал". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив новопризначений в.о. глави ДКА, юрист Михайло Лев. Адвокат також опублікував копію звернення. У документі вказується, що причина звільнення Волощука – податковий борг "Арсеналу", передають Патріоти України.Лев указав на неефективність роботи "Арсеналу". Він розповів, що 2005 року на заводі працювало 3285 осіб, виручка за рік склала $165 млн (близько 467 млн грн), прибуток – $535 тисяч (більше 15 млн грн у цінах 2020-го). 2020 року на підприємстві залишилося 206 осіб, виручка за 9 місяців поточного року склала $260 тисяч, а збиток – $422 тисяч.

"У 2004 році основний вид продукції – оборонні та космічні машини. У 2020-му – дерев'яна тара", – написав Лев.

За його словами, Волощук – "це символ десятка кримінальних проваджень, найвищого будинку Києва, який спотворив місто (побудовано на ділянці заводу "Арсенал"вул. Кловський узвіз, 7а), і доведення фактично до банкрутства підприємства, яке проіснувало майже 300 років".

Лев заявив, що Волощук повинен понести відповідальність у межах кримінальних проваджень за скоєні щодо держави злочини.

Додамо, "Арсенал" – державне підприємство військово-промислового комплексу України. Входить до переліку компаній, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки країни. Завод виготовляв продукцію для ДКА.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...