Кличко написав заяву до поліції на очільника ОП

Мер Києва звинуватив голову Офісу президента у "самоуправстві".

Міський голова Києва Віталій Кличко закликав Нацполіцію відкрити кримінальне провадження щодо "самоуправства" голови Офісу президента Андрія Богдана через його звільнення з посади голови КМДА, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода, в розпорядженні якого опинилась заява.

Згідно з документом, Кличко вважає, що Богдан вчинив кримінальне правопорушення, звернувшись до Кабміну з листом щодо звільнення мера Києва, оскільки такі дії, на його думку, не належать до його посадових обов’язків як голови ОП.
"З урахуванням того, що керівник Офісу президента України не наділений повноваженням щодо ініціювання звільнення голови КМДА, однак вчинив дії, направлені на усунення Кличка В. В. з посади голови КМДА, що свідчить про здійснення Богданом А. Й. самовільного та всупереч установленого порядку вчинення дій щодо звільнення Кличка В. В. із займаної посади", – наголосив Кличко.

За словами мера Києва, це є підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань і початку розслідування "незаконних дій" Богдана. "Вважаю, що з огляду на вказані обставини ця заява містить достатньо фактів на підтвердження того, що в діях керівника Офісу Президента А.Богдана міститься склад кримінального правопорушення, передбачений статтею 356 КК України ("самоправство" – ред.)", – додав Кличко.

Окрім цього він зазначив, що "спонукання до звільнення міського голови з посади всупереч визначеним нормам є кримінальним правопорушенням".
Наразі Андрій Богдан не відреагував на звернення Кличка до Нацполіції.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...