Коболєв увійшов до правління компанії з російським капіталом

Крім очільника "Нафтогазу", членами наглядової ради "Київстару" обрано заступника глави адміністрації Порошенка Дмитра Шимківа і Данила Паська.

Членом наглядової ради телекомунікаційної компанії «Київстар» терміном на три роки обрано голову правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, передають Патріоти України з посиланням на дані системи розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Відповідне рішення було прийнято на зборах акціонерів 31 грудня 2020 року, окрім Коболєва, членами наглядової ради «Київстару» обрали голову ради директорів Darnitsa Group Дмитра Шимківа і співзасновника інвестфонду Diligent Capital Partners Данила Паська. Цим же рішенням було продовжено повноваження інших членів наглядової ради: Олександра Казбегі (головний директор групи по стратегії «Беон Лтд.»), Серкан Окандана (головний фінансовий директор групи «Беон Лтд.»), Каана Терзіоглу (головний виконавчий директор групи «Беон Лтд.»), Серджіо Херреро Ногуера (головний виконавчий директор групи «Беон Лтд.»). Голова наглядової ради буде обраний її членами більшістю голосів.

Група Veon (раніше - VimpelCom Ltd.) є акціонером найбільшого українського оператора мобільного зв'язку «Київстар», а також володіє активами в Росії («Вимпелком», надає послуги під брендом «Білайн»), Казахстані, Киргизії, Узбекистані, Вірменії, Грузії, Таджикистані, Алжирі, Пакистані та Бангладеш. Найбільшим акціонером Veon є LetterOne, що входить в «Альфа-груп» російського бізнесмена Михайла Фрідмана, Олексія Кузьмичова і Германа Хана – їй належить 47,9% акцій. Фрідману і партнерам в Україні також належить «Альфа-Банк».

У червні 2020 року Михайло Фрідман збільшив свою опосередковану участь в статутному капіталі «Альфа-Банку» до 32,86% (з 31,48% - на 1 січня 2020 року), Герман Хан – до 21% (з 20,09%) , Олексій Кузьмічов – до 16,32% (15,64%) і Петро Авен - до 12,4% (з 11,88%). На сайті НБУ бенефіціарами "Альфа-банку" Фрідман і Хан вказані як громадяни Ізраїлю, Кузмичев і Авен – Росії, тоді як на сайті російського "Альфа Банку" всі чотири його бенефіціара вказані як громадяни Росії.

Андрій Коболєв очолює державну компанію НАК "Нафтогаз України" з березня 2014 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...