"Кобзарьнаш": На Росії вирішили привласнити собі Тараса Шевченка

У МЗС України відреагували на посягання країни-агресора на історико-культурну і філософську спадщину поета.

Російський центр науки і культури в Києві, який є філією "Росспівробітництва", на одному зі своїх заходів назвав Тараса Шевченка "російсько-українським поетом", передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

9 березня в Російському центрі науки і культури в Києві провели захід "Підбиття підсумків Міжнародного творчого конкурсу сучасних поетів в день пам'яті російсько-українського поета Тараса Шевченка".
На це в МЗС заявили, що "заперечують будь-які російські наративи про Шевченка". "У зв'язку з маніпулятивними і зухвалими посяганнями країни-агресора на історико-культурну і філософську спадщину Т.Г.Шевченка, відзначаємо, що національна самоідентифікація Кобзаря - непримиренного борця за національне і духовне відродження України, визволення нашої Батьківщини з-під гніту Росії - не може викликати жодних сумнівів", - сказали у відомстві.
Там додали, що Російський центр науки і культури в Києві - це єдина в Україні державна установа РФ з функціями культурного представництва. За угодою, підписаною Кабміном і урядом РФ від 1998 року, в Москві функціонує Національний культурний центр України.
Крім того, повідомляється, що РНБО на запит журналістів відповіло, що розгляне питання про припинення роботи Російського центру в Києві, якщо надійде подання від "президента або іншого суб'єкта законодавчої ініціативи".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...