Код нації: Вишиванки стають модним символом в українських містах (відео)

Їх купують для того, щоб причепуритися для особливих свят, буднів, ділових зустрічей, сходити до церкви. В тренді також одягання вишиванок при подорожах за кордон. А ще цим одягом все більше прибираються на українських весіллях.

Співзасновники бренду “Два кольори” Оксана та Ігор Коваленки заснували бізнес з виробництва вишиванок після Революції Гідності. У час коли в українців формувався особливий попит на самоідентифікацію. Бренд створювали з думкою про найкращі традиції українського народу, їх збереження для нації та майбутнього покоління, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.

“Для нас важливо доносити до кожного українця, який саме орнамент зображений на вишиванці, яка його символіка, з якого вона регіону. Дуже важливо все-таки знати хто ми, звідки ми, яке наше походження. І звідси в принципі виникає наступне питання — куди нам далі рухатися”, - каже Оксана.

“Ми вирішили що вишиванки, та історія яку ми маємо — все це ми повинні перетворити це не тільки у минуле, а й у майбутнє. Щоб всі це знали, щоб всі пишалися тим що ми є українцями”, - додає її чоловік Ігор.

При виборі орнаменту вишиванки подружжя досліджує історичну літературу, спілкується з колекціонерами та музеями. Зразок одного з витворів відшукали у збірнику мами Лесі Українки — Олени Пчілки, яка була збирачем колекцій орнаментів.

“І в свій час в неї вийшло декілька збірок. І ми використали з однієї збірки орнаменти і зробили парові сорочки. Зараз це дуже популярний тренд. Дюди хочуть одягнутися по-сімейному, бути подібними один до одного”, - розповідає Оксана.

Вишиванки стають модним символом у всіх українських містах. Їх купують для того, щоб причепуритися для особливих свят, буднів, ділових зустрічей, сходити до церкви. В тренді також одягання вишиванок при подорожах за кордон. А ще цим одягом все більше прибираються на українських весіллях.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...