Колеги відмовлялися рятувати: В Єгипті від коронавірусу помер український лікар

В українця окрім пневмонії розвинулись проблеми з нирками, а через зупинку дихання постраждав головний мозок.

На відпочинку в Єгипті внаслідок коронавірусу помер український волонтер, лікар-стоматолог Юрій Юрасюк. Швидка двічі відвозила його до лікарні, але кожного разу йому відмовляли в госпіталізації. Чоловіка взяли тільки через кілька днів, коли він почав кашляти кров'ю і важко дихав. Дружина покійного Ольга вважає, що в смерті її чоловіка винна страхова компанія, яка не наполягла на лікуванні, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Жінка розповіла, як сімейний відпочинок в єгипетському Шарм-ель-Шейху для неї, її чоловіка і двох доньок перетворився у трагедію. Ольга досі не може повірити у втрату коханого.

Перед вильотом до Єгипту сім'я здала ПЛР-тести, вони були негативними. Але вже через три дні після прибуття на курорт чоловік став почуватися зле. "8 березня Юру забрала швидка і відвезла в єгипетський госпіталь. Там йому зробили КТ, з'ясували, що у нього двобічна пневмонія і підозра на коронавірус. Однак його не госпіталізовували. Він повернувся, його ізолювали від нас в іншому номері готелю. А вже 9 березня ми отримали результати тесту, той виявився позитивним. Юру знову забрала швидка, проте йому знову відмовили в госпіталізації, і він повернувся в готель", – розповідає дружина Юрія.

12 березня чоловіку стало зовсім зле. Він почав кашляти кров'ю, важко дихав. Лише тоді його забрали в лікарню. "Його майже відразу під'єднали до апарату ШВЛ. До цього він ще встиг надіслати мені селфі звідти. Але стан був тяжким, він уже задихався. А ввечері зв'язок із ним зник", – згадує Ольга.

Жінка не могла домогтися інформації про стан здоров'я Юрія. І лише через власні зв'язки дізналася, як почувається її чоловік. "Страхова обіцяла, що дізнається і зв'яжеться зі мною. Це була їхня стандартна відповідь. Тільки після 5-6-го мого дзвінка зі мною зв'язувалися. Я зверталася в посольство України, але мені відповідали, що як тільки у них буде інформація, зі мною зв'яжуться. Насправді, вони вийшли на мене тільки тоді, коли у Юрія почалися незворотні процеси. Мені довелося звернутися до свого кума, який зміг відшукати лікаря в єгипетському госпіталі, і тільки так я дізнавалася про здоров'я чоловіка", – розповіла Ольга.
З'ясувалося, що в Юрія почалися проблеми з нирками, його помістили на діаліз. Потім у нього була зупинка дихання, його реанімували. Але як наслідок у чоловіка постраждав головний мозок. "Ми отримали знімки, які мені розшифрували нейрохірурги, вони сказали, що шансів уже немає. 19 березня мені повідомили про смерть Юри. Потім мені передали висновок зі всіх обстежень, у нього ще були пробиті легені дренажами під час реанімації", – повідомила дружина.
В офіційному висновку про смерть Юрія йдеться, що він помер від гострої серцевої недостатності. У рапорті про смерть чоловіка, який Ольга отримала через єгипетських представників, причиною смерті вказаний коронавірус. "Посольство України надіслало нам свого представника. Він висловлював свої співчуття, але по суті нічим нам не допоміг. Я просила дізнатися в госпіталі, в якому стані чоловік потрапив до них і чим його лікували. Але представник сказав, що не компетентний у цих питаннях. А коли я звернулася з проханням перекласти рапорт, який надіслали нам англійською мовою, то і тут він не зміг допомогти", – розповіла дружина покійного.
Жінка хоче домогтися правди, написала заяву в єгипетську поліцію і має намір продовжити розгляд в Україні. Ольга звинувачує страхову компанію, яка, за її словами, заперечувала необхідність госпіталізації чоловіка. "Його двічі забирала швидка, 8 і 9 березня. І кожен раз його не приймали, він змушений був повертатися на таксі. Вони мені пояснювали, що вдруге зв'язувалися з лікарем госпіталю. У Юрія була сатурація 97%, а це не є показанням для госпіталізації. Хоча я їм говорила, що у нього є серйозні супутні захворювання, і коронавірус, і пневмонія для нього дуже небезпечні, але мене ніхто не слухав", – сказала Ольга.

Нагадаємо, Юрій Юрасюк з Ірпеня Київської області помер 19 березня в Єгипті. Чоловік поїхав разом з дружиною Ольгою і двома доньками на відпочинок на початку березня. На третій день йому стало зле. На жаль, його врятувати не вдалось. Юрій Юрасюк працював дитячим стоматологом і був відомим волонтером. Від початку війни на Донбасі він допомагав українській армії, а також безкоштовно лікував зуби дітям сімей загиблих на сході України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...