Колір сезону: В Україні вводять зелені номери для електрокарів

Закон набере чинності з 1 січня 2020 року.

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №10405, яким передбачаються зелені номера для електромобілів. Про це свідчить інформація на сторінці закону на сайті Верховної ради, передають Патріоти України.

Зокрема, документом доручається Міністерству внутрішніх справ, Мінекономрозвитку, Мінрегіону, Міністерству охорони здоров’я, Державній службі з надзвичайних ситуацій протягом 6 місяців після офіційної публікації документа ввести номера для електромобілів з зеленим кольором шрифту, а також встановити вимоги до паркомісць для електрокарів. Також законом даним відомствам доручається вести дорожні знаки “Для електромобілів”, “Крім електромобілів”, “Станція зарядки електромобілів”.

Документ передбачає і штрафи за порушення вимог до паркомісць для електромобілів. Законом визначаються штрафи в розмірі 340-510 гривень за зупинку або стоянку авто на місці для електрокарів або створення перешкод водіям таких автомобілів. Відзначимо, що інспекторам з паркування надається право в такому випадку затримати автомобіль порушника, в тому числі за допомогою евакуатора.

Нагадаємо, 11 липня Верховна рада України прийняла законопроєкт №10405, яким передбачаються зелені номера для електромобілів. Документ підтримали 233 народних депутатів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...