"Коломойський і Ко мають повернути 5,5 млрд доларів", - Фурса

Західні партнери не зрозуміють, якщо влада України піде на поступки олігарха Ігоря Коломойського - ексспіввласника націоналізованого ПриватБанку - в справі про компроміс навколо банку.

Про це інвестиційний банкір Сергій Фурса заявив в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна", передають Патріоти України.

"Як це бачать наші західні партнери, як бачить МВФ, як це бачать люди, які нас підтримують останні п'ять років. Для них проходження або непроходження тесту (з ПриватБанком – ред.) – це "червона лінія", після якої вони будуть чи не будуть підтримувати Україну. Це – будь-які поступки Коломойському в цьому питанні. Ніхто в цій студії, велика частина тих, хто нас дивляться, не вірять в незалежну судову систему. Особливо після того, як пан Коломойський сказав, що знає, які вироки будуть і кого засудять. Особливо після того, як напередодні суду в Лондоні українські силовики вриваються в офіс Приватбанку і намагаються дізнатися, яка стратегія у державного ПриватБанку буде проти Коломойського в Лондоні", – розповів інвестиційний банкір.

Він зауважив, що точку зору західних партнерів України визначає не телевізор, а звітність міжнародної детективної компанії Kroll, яка провела розслідування і показала, хто і які гроші виводив з ПриватБанку.

"І тому для наших західних партнерів, для МВФ, для Світового банку, для умовного Держдепу будь-які поступки Коломойському, будь-який компроміс з ним буде непроходженням тесту. Єдиний компроміс, який ці люди можуть зрозуміти, – коли пан Коломойський і партнери повернуть 5,5 млрд доларів готівкою або перерахують їх на рахунок. Це єдиний компроміс, про який можуть говорити наші західні партнери", – підсумував Фурса.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...