Коломойський заснував фірму, яка "кинула" українську оборонку на $8 млн, - розслідування (відео)

У 2018 році державний оборонний завод Артем уклав секретний контракт із Gray Fox на 16,6 мільйона доларів. Половину цієї суми — 8,3 мільйона доларів — Артем віддав Gray Fox як передоплату.

Олігарх Ігор Коломойський є одним із бенефеціарів фірми Рокіт-М, заснованої спільно з американською компанією Gray Fox. Ця компанія в 2018−19 роках зірвала постачання снарядів на державний оборонний завод Артем і не повернула 8,3 мільйонів доларів передоплати. Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info, передають Патріоти України.

У 2018 році державний оборонний завод Артем уклав секретний контракт із Gray Fox на 16,6 мільйона доларів. Половину цієї суми — 8,3 мільйона доларів — Артем віддав Gray Fox як передоплату.

Американська компанія мала виготовити великокаліберні снаряди, виробництво яких залишилося на окупованих територіях. Утім через рік Gray Fox так і не поставив Артему жодного снаряду.

У квітні 2019 року, коли сплив термін дії контракту, СБУ порушила кримінальне провадження. У жовтні того ж року в його межах затримали кількох чиновників, причетних до укладання контракту. Справу зараз розслідує Національне антикорупційне бюро.

А в січні 2020 року споріднена з Gray Fox компанія Gray Fox Logistics (мають спільного власника) створила дві спільні фірми з «групою Коломойського» (сюди автори відносять Коломойського, його бізнес-партнера Геннадія Боголюбова та їхнє оточення): Рокіт-М і Таргет-М.

За даними Bihus.Info, Рокіт-М хоче виробляти для Артема великокаліберні снаряди — ті самі, які мала виробити Gray Fox, але так і не зробила цього. У березні 2020 року компанія звернулася до концерну Укроборонпром (куди входить і Артем) із відповідним листом.

А Gray Fox у квітні 2020 року програла Артему арбітраж у Стокгольмі, який зобов’язав компанію повернути передоплату за невиконаним контрактом. За даними СБУ, більшість цих коштів американська фірма перерахувала на рахунки різних фізичних осіб і фірм, не дотичних до оборонного виробництва.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...