Колонізація космосу скасовується: "Навіть у дуже оптимістичному випадку це нереально", - лауреат Нобелівської премії

Астроном вважає божевіллям твердження, що якщо життя на Землі стане неможливим, людство зможе покинути її і переселитися на іншу планету.

Лауреат Нобелівської премії з фізики 2019 року астроном Мішель Майор заявив, що люди ніколи не покинуть Сонячну систему і не переселяться на планети біля інших зірок. На думку вченого, придатні для колонізації планети знаходяться занадто далеко, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

«Навіть в дуже оптимістичному випадку придатна для життя планета перебуватиме в декількох десятках світлових років від Землі, і політ туди буде занадто довгим», - сказав учений.

Астроном вважає божевіллям твердження, що якщо життя на Землі стане неможливим, людство зможе покинути її і переселитися на іншу планету.
За словами астронома, навіть якщо далека планета виявиться придатною для життя і буде перебувати в кількох десятках світлових років від нашої планети, то долетіти до неї буде просто неможливо. З огляду на рівень розвитку сучасних технологій цей політ триватиме сотні мільйонів днів.За його словами, подорож займе сотні мільйонів днів, враховуючи рівень сучасних технологій, тому необхідно стежити за станом Землі, яка поки ще придатна для життя.
Нагадаємо, що швейцарський астрофізик Мішель Майор і його колега Дідьє Кело отримали Нобелівську премію за відкриття першої екзопланети (51 Пегаса b), яка оберталася навколо сонцеподібної зірки.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...