Коли коту нема чого робити..: Міністр розповіла українцям, як правильно їсти шоколад

З усіх видів шоколаду найкориснішим є чорний. Шоколад, який не тане в руках, швидше за все підробка, і його краще не їсти. Замість молока, шоколад і какао краще поєднувати з ягодами і фруктами, багатими клітковиною.

Такі поради дає в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, продовжуючи серію корисних порад з організації здорового харчування, передають Патріоти України.
«Молочний шоколад, ароматизований, солодкий, шоколадні поливи на печиво і цукерки або швидкорозчинна какао-суміш з цукру, сухого молока, якихось домішок і сумнівного какао ще нікого не вилікували», - попереджає Супрун.
Найбільш корисними для здоров'я є чорний шоколад без цукру і з мінімальною термообробкою, а також чистий какао-порошок. У шоколаді масла какао і порошку какао повинно бути не менше 70%. У списку інгредієнтів какао і масло какао повинні стояти на першому місці, а цукор - на останньому.
Какао добре поєднується з ягодами, оскільки обидва ці продукти багаті на поліфеноли. Також какао корисно разом з продуктами, багатими клітковиною: фініками, горіхами, бананами, вівсянкою, яблучної або ягідної пастилою.

Батьківський міф про те, що дітям не можна какао-продуктів, наука спростувала. Малюкам не варто їсти шоколад, оскільки це додатковий цукор, шкода для зубів і зайві калорії. А ось какао або масло какао позитивно впливають на стан травної системи. Шоколад може спровокувати дерматит у дитини через наявність молока, горіхів або високого вміст нікелю, а какао, навпаки, запобігає харчові алергії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...